”DE DETAILS ZIJN NIET DE DETAILS. ZE MAKEN HET ONTWERP.” – Charles Eames –

Een ontwerp is een puzzel. De eisen en wensen van de opdrachtgever zijn de puzzelstukjes. Een puzzelstukje heeft zijn unieke vorm en eigen plek. Als de puzzel gereed is, dan is het eindresultaat één perfect passend geheel en het plaatje klopt. De puzzel kan een renovatie van een keuken zijn tot en met de nieuwbouw van een villa. Ieder ontwerp krijgt de aandacht en toewijding die het verdient!

 

“ALS JE EEN SCHIP WIL BOUWEN, ROEP DAN GEEN MANNEN BIJ ELKAAR OM HOUT TE VERZAMELEN, HET WERK TE VERDELEN EN ORDERS TE GEVEN. IN PLAATS DAARVAN, LEER ZE VERLANGEN NAAR DE ENORME EINDELOZE ZEE.” – Antione de Saint-Exupéry –

Een goed ontwerp is het halve werk… Het andere halve werk is de uitvoering. Krijgt de opdrachtgever daadwerkelijk het eindresultaat wat ze door de ontwerper steeds voorgeschoteld hebben gekregen? Het hiervan slagen heeft te maken met goede bouwbegeleiding. Van tevoren wordt met de opdrachtgever duidelijk het doel gedefinieerd. Mijn beheersaspecten (kwaliteit, planning, budget en sfeer) moeten voor iedereen duidelijk en hetzelfde zijn, zodat discussie achteraf niet nodig is. Vervolgens is het de taak van de bouwbegeleider om een team samen te stellen van bedrijven die samen het doel willen bereiken en de opdrachtgever erbij te betrekken, zodat bouwen als plezierig wordt ervaren.